Thursday, 10 September 2015

Wednesday, 19 August 2015

1st GIVEAWAY by@Mawar_Assufi

Assalamualaikum ....



klik banner to join!


Syarat @ Cara Penyertaan :

1. Blogger menetap di Malaysia & Beralamat di Malaysia.

2. Buat entry "1st GIVEWAY by@Mawar_Assufi"

3. Letak banner which links to this page.

4. Letak link sponsor dalam entry & : )No worries, only put LINK)

LIKE FB PAGE : DwiNuri Scarfs (Kalau rajin LIKE. Admin ucap terima kasih daun keladi :)

FOLLOW IG ; @dwinuriscarfs_ (if ada, kindly mention ye if ada)

5. Hantar your link entry dalam kotak komen by mention :

- NAME : 
- FB NAME :
- BLOG NAME :



TARIKH TUTUP : 31th AUGUST 2015

Monday, 8 June 2015

Pitch Perfect 2 + Korean Food

Last month, my friends and I went to Mid Valley Megamall. We went there by KTM just to watch Pitch Perfect 2. OMG!! The movie is totally awesome!! bila tengok movie tu teringin pulak aku nak jadi one of the members of the accapella group. Dari dulu lagi I love music, and I love to sing very much,,. Maybe, that’s why dulu masa sekolah rendah I’ve joined pancaragam. And I’m also joined nasyid too. and guess what. aku dulu pernah dapat no 2 in a karaoke competition sempena hari guru. lepas dapat hadiah tu, baru la I’ve told my dad because at that time I’m afraid that my dad tak bagi aku masuk that karaoke competiton. hahaha. Primary school stories. Old stories.

Jauh pulak aku melayang. back to the current story. actually we want to watch the movies at 11 am. tapi ramai sangat. full. seat yang tinggal pun depan punya. Nampak tak ramai sangat orang nak tengok Pitch Perfect 2. maybe sebab masa tu that movie baru keluar kat cinema. Then, we decided to watch at 3pm. Tu pun kitorang berpecah. one seat kat tengah and a couple seat. Sebab penuh sangat. Dapat la jugak aku merasa dok couple seat. Hahaha.

So, sementara nak tunggu sampai kul 3,, we went to eat. Yeahhhh~~~~ We eat at the food court there. Guess what,, kat food court tu banyak sangat jenis makanan. Korean, Japan, Hongkong, Malay,, pilih la nak makan apa. For me of course I chose Korean Food. dah lama kot mengidam nak makan Korean Food. hehehe.



This is call Chicken Udon. sangat la sedap. mee dia quite similar wth laksa,, but the taste is totally different. serius sedap. rasa nak try buat ja balik rumah ni. haha. Dah la mangkuk dia besar. Sangat puas makan. Sangat kenyang. it serves with kimchi. kimchi dia pun okey. tapi aku tak tau la,, taste aku ni tak kena ke dengan kimchi tu. Last time aku makan kat Dubu Dubu pun rasa kimchi yang sama. not spicy at all. Tapi kenapa aku tengok Korean people eat kimchi,, diorang cakap kimchi tu pedas? hmm,, maybe aku rasa kimchi Malaysia and Korea tak sama. hmm. mesti la tak sama kan. That’s why,, the first thing I want to eat in Korea is kimchi. Aku nak sangat rasa Kimchi korea. The spicy one.

I think that’s all. So, aku recommend kalau korang nak try Korean Food, try la udon. Sedap. but it’s quite masin because the seaweed. the price also affordable. Standard dengan mangkuk sebesar tu. Kalau nak rasa pedas, letak la cili hijau tu banyak. Macam aku yang suka pedas memang agak banyak jugak aku letak cili hijau tu.

Nanti aku nak try makan yang lain pulak. Lepas ni ingat nak try Yukgaejang. Tapi susah nak jumpa geng yang suka explore Korean Food macam aku. hmm.  And I want to try spicy tteobeokki. pernah je makan ttobeokki tapi semua tak pedas. Agaknya orang Malaysia ni ramai tak makan pedas, so diorang masak ikut taste orang Malaysia. but it disadvantageous for the spicy food lovers. hmm.  

That’s all,. annyeong~~~~




Tuesday, 19 May 2015

Songs of the Day~~~Confusing

Jubi (Sunny Hill) & Jang Yi Jeong (History) – Confusing (아리송해)
(Girl Who Sees Smell OST)

HANGUL:
주책이지 나도 참 쓰잘데기 없는 상상
알게 뭐야 그 맘을 상관없는 사람인 걸

그래도 설마 혹시 내게 관심 있나 좋아하나
그래도 설마 혹시 내게 반한 걸까 빠진 걸까

아리송해 아리송해 보일 듯 말듯 한 그 맘
이랬다가 저랬다가 내 맘 좀 그만 흔들어
아리송해 아리송해 보일 듯 말듯 한 그 맘
이랬다가 저랬다가 내 맘 좀 그만 흔들어

모르겠어 이 맘을 두근두근 설레잖아
알게 뭐야 그 맘을 상관없는 사람인데

그래도 설마 혹시 내게 관심 있나 좋아하나
그래도 설마 혹시 내게 반한 걸까 빠진 걸까

아리송해 아리송해 보일 듯 말듯 한 그 맘
이랬다가 저랬다가 내 맘 좀 그만 흔들어
아리송해 아리송해 보일 듯 말듯 한 그 맘
이랬다가 저랬다가 내 맘 좀 그만 흔들어

ROMANIZATION:
juchaegiji nado cham sseujaldegi eopsneun sangsang
alge mwoya geu mameul sanggwaneopsneun saramin geol

geuraedo seolma hoksi naege gwansim issna johahana
geuraedo seolma hoksi naege banhan geolkka ppajin geolkka

arisonghae arisonghae boil deut maldeut han geu mam
iraessdaga jeoraessdaga nae mam jom geuman heundeureo
arisonghae arisonghae boil deut maldeut han geu mam
iraessdaga jeoraessdaga nae mam jom geuman heundeureo

moreugesseo i mameul dugeundugeun seollejanha
alge mwoya geu mameul sanggwaneopsneun saraminde

geuraedo seolma hoksi naege gwansim issna johahana
geuraedo seolma hoksi naege banhan geolkka ppajin geolkka

arisonghae arisonghae boil deut maldeut han geu mam
iraessdaga jeoraessdaga nae mam jom geuman heundeureo
arisonghae arisonghae boil deut maldeut han geu mam
iraessdaga jeoraessdaga nae mam jom geuman heundeureo

ENGLISH TRANSLATION:
I’m such a pain, thinking all these useless thoughts
But who cares? He doesn’t even care

But what if? Maybe he is interested, maybe he likes me
But what if? Maybe he fell for me, maybe he’s into me

It’s confusing, it’s confusing, it’s like I can see his heart but not
You keep going back and forth, stop shaking up my heart
It’s confusing, it’s confusing, it’s like I can see his heart but not
You keep going back and forth, stop shaking up my heart

I don’t know what I’m feeling, my heart is pounding and fluttering
But who cares? She doesn’t even care

But what if? Maybe she is interested, maybe she likes me
But what if? Maybe she fell for me, maybe she’s into me

It’s confusing, it’s confusing, it’s like I can see her heart but not
You keep going back and forth, stop shaking up my heart
It’s confusing, it’s confusing, it’s like I can see her heart but not
You keep going back and forth, stop shaking up my heart

Footnote : I really love this songs. The melody is sweet and the lyrics really conveyed how I feel (but of course the female ver.) hmm~~~ 

Sunday, 3 May 2015

Wordless Sunday~~~❤

Bismillah..

dah lama jugak aku tak update blog aku. I think it’s been almost one years already. aku lupa pulak nak update my birthday celebration hari tu. kalau tak,, boleh nak dikatakan tiap-tiap tahun jugak kan aku update my birthday celebration.

hmm,, actually,, nothing special this year.  yela,, birthday time exam..  mana la diorang nak celebrate pun.  semua busy dengan study.  termasuklah aku. eheh.  but yeahh,,  they gave me birthday presents.  yang bezanya tak dak kek je. ehh,, ada la kek.  aku ingat,, su ada beli kek KFC kat aku and diyana,, my housemate.  yes,, we share same birth month.  anyway,, thanks chingu~~   and one more.  the most special birthday gifts.  ‘real and live’ birthday song.  hehehee..  thanks for the sweetest birthday song.  even agak cheesy,, but I like it.  ehem. 

em,,  aku dah 22 years old.  but I’m still single.  haha..  macam tak dah benda pulak aku nak tulis.  tetiba pulak nak tulis pasal cinta.  omaigod,, corny tak aku.  hahaha.  kadang-kadang aku pelik jugak,, why at my age,, I’m still single.  secret admire ke,, tak secret pun tak dak. kot. asyik aku je jadi secret admire orang.  one-sided love. sedihnya hidup aku.   haha.  memang la aku selalu jugak cakap,, dari dulu lagi aku cakap,, I don’t like couple. I want to focus on my study.  I like bercinta after marriage.  that’s why,, I’ve never been couple with anyone.  pelik tak aku.  hahaha..

tapi,, yela,, orang cakap mulut boleh menipu tapi hati tak boleh menipu. ehh,, betul ke tak.  macam pelik pulak.  hahaha.  memang la aku tak nak meng’couple semua ni.  tapi kadang-kadang tu tipu sangat la kot kalau aku kata tak jeles bila tengok orang lain couple.  ‘best la diorang ada orang suka.  ada orang minat.’  agaknya dulu aku jual mahal sangat ke time sekolah menengah.  tapi normal la kot.  Seriously I do not believe at all cinta sekolah menengah a.k.a cinta monyet.  hahaha..
maybe jugak sebab aku ni kpopers kot.  aku ada dengar jugak,,  mostly lelaki tak suka kpopers.  betul ke.  besides,, orang cakap jugak,, kpopers ni mostly loner,, single.  haha.  aku la tu.  nak buat camna,, baik aku layan je kpop tu,, at least terisi jugak masa lapang aku.  yang bercouple tu,, I don’t know how they fulfill their masa lapang tu.  message ke,, dating ke.  sorry la tak tahu,, takde pengalaman.   haha.

but,, now,,  the one who gave me the birthday songs.  ehem..  I don’t know whether he likes me or not.   and I even don’t know how my feeling towards him.  sebab aku dah macam tak berani pulak nak suka orang.  I afraid that I will be hurt again.  my sis cakap jangan berharap sangat. even my best buddy pun cakap macam tu.  because I don’t know his feeling towards me.  his real feeling.   yela,, aku tak la berharap sangat pun.  aku cool je.  err,,,  tapi ada la kot sikit.  kang orang cakap aku menipu pulak.  haha.   tak tau la,,  aku ni dah la slow sikit kalau orang berkias-kias ni.  I like the person yang straight berterus terang dengan aku. haha.. 

oke lah,, that’s all from me.  aku pun tengah pikir-pikir ni.  nak post ke tak benda ni kat blog..  ke nak simpan je dalam lappy.  haha..   agak-agak ada ke tak orang nak baca.  macam malu pulak.  tapi orang tak prasan kot aku baru update after a verrryyyyy loooong time aku tak update.  hehe.

last but not least,,  sorry to those yang ada terasa ke apa yang aku tulis ni.  I just write this based on my sincerely heart.  apa yang aku dah lama nak luahkan.  haha.  lagi pun ni blog aku kan.  suka hati aku la nak tulis pape pun.  haha. okee,,,  that’s all.  annyeong......