Monday, 8 June 2015

Pitch Perfect 2 + Korean Food

Last month, my friends and I went to Mid Valley Megamall. We went there by KTM just to watch Pitch Perfect 2. OMG!! The movie is totally awesome!! bila tengok movie tu teringin pulak aku nak jadi one of the members of the accapella group. Dari dulu lagi I love music, and I love to sing very much,,. Maybe, that’s why dulu masa sekolah rendah I’ve joined pancaragam. And I’m also joined nasyid too. and guess what. aku dulu pernah dapat no 2 in a karaoke competition sempena hari guru. lepas dapat hadiah tu, baru la I’ve told my dad because at that time I’m afraid that my dad tak bagi aku masuk that karaoke competiton. hahaha. Primary school stories. Old stories.

Jauh pulak aku melayang. back to the current story. actually we want to watch the movies at 11 am. tapi ramai sangat. full. seat yang tinggal pun depan punya. Nampak tak ramai sangat orang nak tengok Pitch Perfect 2. maybe sebab masa tu that movie baru keluar kat cinema. Then, we decided to watch at 3pm. Tu pun kitorang berpecah. one seat kat tengah and a couple seat. Sebab penuh sangat. Dapat la jugak aku merasa dok couple seat. Hahaha.

So, sementara nak tunggu sampai kul 3,, we went to eat. Yeahhhh~~~~ We eat at the food court there. Guess what,, kat food court tu banyak sangat jenis makanan. Korean, Japan, Hongkong, Malay,, pilih la nak makan apa. For me of course I chose Korean Food. dah lama kot mengidam nak makan Korean Food. hehehe.



This is call Chicken Udon. sangat la sedap. mee dia quite similar wth laksa,, but the taste is totally different. serius sedap. rasa nak try buat ja balik rumah ni. haha. Dah la mangkuk dia besar. Sangat puas makan. Sangat kenyang. it serves with kimchi. kimchi dia pun okey. tapi aku tak tau la,, taste aku ni tak kena ke dengan kimchi tu. Last time aku makan kat Dubu Dubu pun rasa kimchi yang sama. not spicy at all. Tapi kenapa aku tengok Korean people eat kimchi,, diorang cakap kimchi tu pedas? hmm,, maybe aku rasa kimchi Malaysia and Korea tak sama. hmm. mesti la tak sama kan. That’s why,, the first thing I want to eat in Korea is kimchi. Aku nak sangat rasa Kimchi korea. The spicy one.

I think that’s all. So, aku recommend kalau korang nak try Korean Food, try la udon. Sedap. but it’s quite masin because the seaweed. the price also affordable. Standard dengan mangkuk sebesar tu. Kalau nak rasa pedas, letak la cili hijau tu banyak. Macam aku yang suka pedas memang agak banyak jugak aku letak cili hijau tu.

Nanti aku nak try makan yang lain pulak. Lepas ni ingat nak try Yukgaejang. Tapi susah nak jumpa geng yang suka explore Korean Food macam aku. hmm.  And I want to try spicy tteobeokki. pernah je makan ttobeokki tapi semua tak pedas. Agaknya orang Malaysia ni ramai tak makan pedas, so diorang masak ikut taste orang Malaysia. but it disadvantageous for the spicy food lovers. hmm.  

That’s all,. annyeong~~~~




1 comment:

  1. Assalamualaikum..hai2

    Saya menjual iphone,samsung,oppo,phone case,powerbank dan etc.
    jemput singgh blog saya

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/

    ig @nurnasuha96_

    whatsapp +60196117811

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
leave your comment here..
thank you..^^