Friday, 28 June 2013

Simple But Awesome Giveaway! By NabilaMedan



Giveaway Terbaru Daripada NabilaMedan!!
Tamat Pada 1 Julai 2013
(Tekan Banner Untuk Sertai!)


Saturday, 22 June 2013

Segmen My Feveret Song Everrrr by Miss Fifi


klik banner kalau nak join..

Hadiah:
  • topup rm3 x3
  • template blogger x3
  • novel e-book English pilihan x2

pastu letak lagu favourite hampa kat bawah nih :-


video

this is my favourite songs : all for you- jung eunji and seo in guk
(lyrics + romanization + hangul)

serius best. lagu ni sweet sangat. this song ost from korean drama 'Reply 1997'..

lagu yang kat blog aku ni piano version punya. so, enjoy listening :)



nota kaki : first time join segmen yang orang buat :)

Monday, 10 June 2013

exam week~~~

assalamualaikum..

exam. exam. exam. *sigh..
letih weyh nak baca buku banyak-banyak nih.
gaya macam bukan kos akaun ja. hish,,,

stress? stress?? hahah. stress la jugak. tapi tak dak la stress sangat. rilek sudah. hihi..
macam jed kata semalam, watpa nak stress, exam ni just nak uji kefahaman kita je. kan. kan. 

serius weyh. kat sini banyak kali dah aku dengaq orang 'jerit.jerit'. faham kan maksud aku.
haish. seram jugak. 
tula kan, bila nak exam ni la macam macam yang jadi.
agaknya diorang tu stress sangat kot.
hmm. watpa nak stress sangat. 
tengok macam aku nih. sempat lagi kot layan running man, appa eodiga..
siap main game lagi. hahah!

so, tak payah la hampa nak stress sangat. aku pun stress la jugak sikit-sikit. 
yala, banyak gila kot nak kena baca.
kadang-kadang tu aku terpikiaq jugak, aku nih amik kos akaun ka? hahah.

ni jadual exam aku :

*11 june - Dakwah
(dalam arabic language.nak kena hafal.hafal.hafal.sebab aku tak terer arab, so, nak jawab soalan nanti senang.heee~~~)
*13 june - Arabic Languange + ICT
(arab nih la yang aku lemah sangat. siap nak kena buat essay 360 words. ~.~ )
(ICT ni pulak, haish. banyak kot nak kena baca. nak kena ingat. meaning pa semua. hmmm)
*14 june - Introduction to Business
(oke.oke. subjek ni la banyak betul nak kena ingat. tapi nasib baik la ada yang dah pernah belajaq dulu masa tamhidi. so, just nak refresh balik jela)
*17 june - Marketing
(yang ni pun lebih kurang sama dengan business. tapi lagi susah kot. sebab dia punya term lagi susah nak sebut+susah nak paham.)
*21 june - Malaysian Economics
(yang ni aku tak tau nak cakap apa. serius. prof yang ajaq ni oke. tapi aku tak paham sangat+suara dia pun slow membuatkan mata aku selalu ja layu dalam kuliah. heee~~~)
*24 june - Accounting
(yeah! subjek favourite aku. eh. yaka? haha. kalau nak dibandingkan dengan yang atas-atas nih. subjek ni la yang aku suka. sebab subjek ni tak banyak pun nak hafal. just nak hafal formula.kira-kira camtu ja. sebab aku rasa subjek ni la senang kot nak dapat markah. contohnya, kalau balance sheet. tak imbang pun dapat markah jugak. kan. kan. kan. )


so, banyak jugak la subjek aku yang aku nak kena baca nih. haish. kalau belajaq matematik tak payah la nak baca pa semua ni. buat latihan banyak-banyak ja. lagi best.
untung la yang kos financial math tu.

takpe lah. sem depan aku belajaq subjek business mathematics. heee~~ excitednya. tak sabaqnya.
rindu aku nak belajaq mate. hehehh

oke. pape pun tak payah nak stress sangat. nak dekat exam ni la kena banyak kan berdoa, solat.
jangan la dok asyik ngadap buku je kan. ni pun peringatan untuk diri aku jugak. 
sama-sama lah kita muhasabah diri. 

oke lah. takat ni jela. aku pun nak sambung study dakwah ni. eh. hafal dakwah. haha.
 oke. good luck to all my friends yang nak amik exam tu. 
so, wish me luck too! =)

wassalam...

Sunday, 2 June 2013

personality type according to blood type

assalamualaikum.

for my post this time, i want to post some personality type. i'm sure that hampa mesti suka kan baca personaliti diri nih. aku pun sama. suka jugak baca. yang aku nak post ni personality type according to our blood type. 
okeh, bagi hampa yang tak tahu tu, korean people kan, depa kalau nak kenal somebody tu, mesti tanya blood type depa apa. sebab bagi depa, tengok blood type pun depa dah tau seseorang tu sifat dia macam mana. tapi of coz la, tak payah kita nak percaya bulat-bulat. maybe ada jugak yang tak sama kan. so, juz have the fun!


Blood Type A
Positive Traits: Conservative, introverted, reserved, patient, punctual and inclined to be perfectionists. Worst Traits: Obsessive, stubborn, self conscious and uptight. Referred as ‘farmers’ in some descriptions, Type A’s are said to be considerate of others and loyal to a fault. They can also be secretive and reluctant to share their feelings.
Blood Type B
Best Traits: Animal-loving, creative, flexible, individualistic, optimistic and passionate. Worst Traits: Forgetful, irresponsible and self-centered. Referred to as ‘hunters’, Type B’s have very independent natures and tend not to be concerned about what other people think of them. Although often described as shallow and lazy, they can be quite passionate about the things they hold dear. Patience is not their strong suit either. Type B men have acquired a very negative reputation in Korea and are not considered by many to be good husband material. Often described as ‘players’, they are perceived as being selfish and mercurial, quick to anger and not terribly reliable. That said, their bad boy image makes them very attractive to women, but not for the long term. (Type B women do not share in this bad rep, for some unexplained reason).
Blood Type AB
Best Traits: Cool, controlled, empathic, introverted and rational. Worst Traits: Aloof, critical, indecisive and unforgiving. Referred to as ‘humanists’, Type AB’s are said to be controlled more by their heads, than by their hearts. They are rational, good with money, but unpredictable. Although inclined to be distant, they prefer harmony and as such, work well with mediators. Some consider them two-faced, and therefore untrustworthy.
Blood Type O
Best Traits: Ambitious, athletic, robust and self-confident. Worst Traits: Arrogant, insensitive, ruthless and vain. Referred to as ‘warriors’, Type O’s are viewed as natural leaders and are often, also, natural athletes. They tend to be outgoing, expressive and passionate, but can also bore others to death with their obsessive drive for success coupled with their absolute convictions that they are winners. This certainty that they will always win explains why they aren’t afraid to take risks or gamble. They have a strong physical presence and are unlikely to ever be overlooked.
so, what's ur blood type??